kärleksgåva

4 fina tips på HUR man kan ge bort en romantisk present

Du har fattat det kloka beslutet att vårda er kärlek lite extra, och ge din kära partner en fin gåva. Du har funderat, vridit och vänt på olika alternativ, och till sist kommit fram till vad presenten ska innehålla. Så här långt känner du dig nöjd, belåten och förväntansfull. Men hur ska du egentligen överlämna själva gåvan? Hur kan du ordna en extra romantisk inramning, som boostar budskapet din kärleksgåva kommer med? Här har vi samlat några tips och idéer på fina och roliga sätt att överlämna en present till din älskade på. 

1. Slå på stora trumman

Det här är en variant för dig som är en riktig romantiker i själ och hjärta. Är det en kärleksgåva så är det! Ta med din partner till en vacker plats, kanske en kulle eller ett berg med vacker utsikt. Se till att tajma in en solnedgång och sitt där och beundra naturens skönhet tillsammans. Bjud din älskade på medhavda jordgubbar (givetvis doppade i choklad) och champagne, sätt på lite romantisk smäktande musik… Ta i från tårna för att skapa en så ljuv och varm stämning som möjligt! Tänk filmscen, och tveka inte att på förhand plöja några romcoms för att göra research i hur man bäst bygger upp en romantisk miljö. 

2. Gör tvärtom: tänk vardag

Eftersom 95% av livets alla dagar trots allt består av ”vanlig vardag”, så är det ju oftast där som den verkliga romantiken utspelar sig. Överlämna därför din kärleksgåvan i en helt vanlig situation och miljö, där din partner inte riktigt förväntar sig det. Det kan till exempel vara vid middagen en tisdagskväll, eller till frukost innan ni ska iväg till jobbet (undvik dock alltför stressade lägen). Vill du skapa ännu mer av ett överraskningsmoment kan du gömma presenten någonstans där din partner garanterat kommer att hitta den: beroende på storlek kan du tejpa fast den på baksidan av mjölkpaketet, eller lägga den på dammsugaren i städskåpet. Vardagsromantik när den är som bäst!

3. Ordna en avslappnad stämning

Det är när vi är avslappnade och lediga som vi har närmast till hands att vara upplagda för romantik, kärlek och gullande med vår partner. Satsa därför på att vänta in (eller aktivt planera för) en långsam helgmorgon, där ni inte har någonting planerat för dagen och kan morna er så länge ni vill. Fixa en god frukost på sängen med allt det där din partner gillar: nybryggt kaffe, färskpressad juice, gott bröd och smarriga pålägg… Sätt gärna på lite soft bakgrundsmusik och erbjud din partner bästa tidningsdelen först. Vips, så har du skapat en avslappnad atmosfär där din kärleksgåva har bästa möjliga förutsättningar för att göra succé! 

4. Gör något spännande

Kanske är ni ett par som snarare uppskattar när det händer saker och ting, och behöver lite fart och fläkt för att känna er tillfreds. Då kan du satsa på att ordna en setting som innebär lite extra spänning, och ge din gåva i samband med det. Du kan till exempel ordna en skattjakt med kluriga ledtrådar, antingen hemma eller ute på stan. Eller så styr du upp ett äventyr i naturen, till exempel en vandring eller kajakpaddling, och överräcker din gåva vid ett väl valt tillfälle då. Du kan också ta med din partner till en ny spännande restaurang, och ta hjälp av personalen för att få en extra överraskningseffekt. Det här blir garanterat en överlämning av din fina kärleksgåva som din partner sent ska glömma!

Här är 7 andra fina tips:

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *