par på stranden

6 tips på tillfällen då det passar extra bra att ge bort en kärleksgåva

Eftersom kärleken är ett levande väsen, ett fenomen som behöver näring och syre, är det viktigt att ta väl hand om den. Ju längre vi kommer i en nära relation, desto mer har vi en tendens att ta den för given – men vill vi att vårt förhållande ska ha bästa möjliga chanser att hålla bör vi göra precis tvärtom. Vi behöver försöka se och uppskatta det fantastiska i att vår partner faktiskt väljer att vara med just oss, dag efter dag och år efter år. Försöka hålla den där gnistan av romantik och värme vid liv, eftersom den ju är grunden till varför vi en gång i tiden över huvud taget blev ett par.

Ett fint och konkret sätt att visa vår kärlek och tacksamhet på är att ge varandra omsorgsfullt valda kärleksgåvor – fina symboliska gester som gör vår partner glad och lite extra kär. En gåva av det romantiska slaget är aldrig fel, men det finns några tillfällen då det passar extra bra att ge vår kära en sådan. Här ska vi gå in på den här typen av lägen, så att du kan planera in något alldeles speciellt och kärleksfullt att ge till din bättre hälft. 

  • Till er bröllopsdag – Är ni gifta? Grattis, då har du en solklar dag att hänga upp din kärleksgåva på. Datumet då ni valde att säga ja till varandra blir för alltid en egen liten högtid att fira, i kärlekens namn. En rolig idé för att komma på fina presenter till er bröllopsdag är att utgå från vilken bröllopsdag ni firar just det här året. Är det läderbröllop? Ge bort en fin väska eller en klocka med läderarmband. Är det tennbröllop? Ge bort en vacker ljusstake eller ett smycke av tenn. Och så vidare, från det första 1-åriga bomullsbröllopet till det hedervärda 80-åriga platinabröllopet. För att veta vilken bröllopsdag det är dags för just i år, spana in den här listan.
  • Till er årsdag – Även om ni inte har stått inför prästen och växlat ringar (än), så har ni säkerligen en egen årsdag som betyder något speciellt för er. Kanske är det dagen ni träffades på, dagen då ni bestämde att ni var ett par, eller datumet för någon annan viktig händelse. Oavsett vad just ni ser som er personliga årsdag så är det här ett givet tillfälle för att ge din partner en fin kärlekspresent. Exempel på bra årsdagsgåvor är ett personligt graverat smycke, en unik fotopresent eller en upplevelse där ni firar er kärlek till varandra. 
  • En pushpresent – Kanske står ni inför något av det största som kan hända i livet – att få barn. Tänk då på den allt vanligare pushpresenten, som är ett utmärkt tillfälle att ge sin partner en kärleksgåva! Den blivande mamman får någonting fint och värdefullt, som ett bevis på pappan/medförälderns kärlek och tacksamhet. Presenten ges antingen precis innan eller precis efter en förlossning, där av uttrycket ”push”, och kan till exempel innehålla ett vackert smycke, en fin väska eller ett presentkort på massage. 
  • Alla hjärtans dag – Den 14 februari är en numera traditionell högtid, där vi firar kärleken på alla tänkbara sätt. Här är det verkligen på sin plats med en gåva av det romantiska slaget! Låt din partners tycke och smak avgöra vad du lägger i paketet, och ta gärna inspiration av alla tips här på kärleksgåva.nu. Glöm inte att dessutom ordna en fin och speciell kväll på tu man hand, där ni äter en god middag med levande ljus och ert gemensamma favoritsoundtrack i högtalarna. Amors pilar kommer att flyga tätt genom luften!
  • När din partner varit med om något särskilt – Ytterligare ett tillfälle då det passar extra bra att kosta på sin kära en fin present är när det hänt något särskilt i hans eller hennes liv. Din partner kanske äntligen har tagit examen, efter flera år av slitsamt pluggande. Eller så har han/hon just fått sitt drömjobb, och sagt upp sig från sin gamla anställning. Kanske har din partner varit med om en operation och står inför en tuff period av rehab. Det finns alla möjliga exempel på stora och viktiga milstolpar i livet, där din kära förtjänar en extra guldkant i presentform. 
  • Av ingen anledning alls! – Sist men inte minst är det förstås viktigt att poängtera att det alltid är en bra idé med en kärleksgåva! Det behöver faktiskt inte vara någonting särskilt som en årsdag, en förlossning eller en examen som föranleder din present. Tvärtom kanske det allra mest romantiska är att ge bort en fin gåva ”bara för att”? Berätta för din partner hur mycket du uppskattar honom eller henne, och visa dina känslor i form av en genomtänkt liten present, och gör det gärna på en helt vanlig vardag. Alla dagar är bra dagar för att fira det viktigaste vi har – kärleken! 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *